Foaie pentru minte, inima si literatura – serie noua

26 ianuarie 2008
Foaie pentru minte, inima si literatura a ajuns intr-o noua serie saptaminala la numarul 102, aparut astazi 26 ianuarie 2008, fiind editata de Gazeta de Transilvania in colaborare cu Consiliul Judetean Brasov. Un sumar de exceptie al acestui numar, care se distribuie gratuit: articolul de fond al Profesorului doctorand Tudorita Albu se refera la "Ideologia romantismului european in viziunea lui Alexandru Phillippide". In articol se specifica inrudirea spirituala a lui Phillippide cu romanticii germani Holderlin, Novalis sau Morike. Pentru Phillippide, romantismul – pe linie eminesciana – este "nu numai curent, ci si o atitudine lirica fundamentala a spiritului omenesc, un model de viata sufleteasca".
Profesorul Ovidiu Savu de la Muzeul "Casa Muresenilor"semneaza articolul "Romanii brasoveni si Unirea Principatelor "; la rubrica "Poesis", un document literar-folcloric din arhiva aceluiasi muzeu: "Hora lui Cuza-Voda".
Alte rubrici ale acestei Foi pentru minte, inima si literatura : Fisier brasovean de muzicologie (Aniversari si comemorari in 2008) si Brasoveni in Enciclopedia Muzicii Romanesti (Liliana Bezineche); Monografii locala – Toderita; un interviu cu fotograful Mihai Moceanu (Fotografia – arta si destin).
Pe ultima pagina apar notatiile facute la Colocviul National Universitar de literatura romana contemporana, care a avut loc la Brasov in luna decembrie 2007. Tema colocviului a fost "Gheorghe Craciun – Viata in text si textul in viata".
Redactor-sef al acestei publicatii este Eduard Huidan, care realizeaza si un blog  dedicat acestei reviste.
Regretabil ca aceste publicatii – de inalta cultura – nu sunt difuzate pe o arie nationala.

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X